Η περιοχή και η ιστορία της

Το φυσικό περιβάλλον

r_n9  

Μεσολόγγι, Τόπος αξιοθαύμαστης φυσικής ομορφιάς. Προστατευόμενη περιοχή όπου η παρακολούθηση πτηνών, θαλάσσιων χελωνών και πολλών ειδών είναι μέσα στη καθημερινότητα . Μια περιοχή ιστορίας και παγκόσμιας αναγνώρισης. Μια περιοχή όπου χαλάρωση και η Εξερεύνηση συνυπάρχουν με αρμονία. Μια περιοχή που είναι δίπλα στη θάλασσα και προσφέρει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε τα βουνά και να συμμετέχετε σε υπαίθριες δραστηριότητες. Μια περιοχή με πολλούς όρμους, φυσικά λιμάνια, ποτάμια, χιλιόμετρα μοναδικών τοπίων, παρθένες αμμουδιές, το Μεσολόγγι είναι μια περιοχή που προσφέρει πολλά.


Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, οι σύνθετες λίμνες και τα ποτάμια της περιοχής είναι ένας από τους μεγαλύτερους υδροβιότοπους της Μεσογείου που αποτελούν μέρος ενός Εθνικού Φυσικού Πάρκου, ενταγμένου στο Ευρωπαϊκό Natura 2000 δικτύου και προστατεύονται από τη Σύμβαση RAMSAR, η οποία πιστοποιεί την αξία τους ως σπάνιου βιότοπου.

 

 r n1  r n2  r n6

r n7  r n5  r n4

  r n8  r n3  r8  

Καθώς η περιοχή δεν έχει επηρεαστεί από την υπερανάπτυξη και τις παρενέργειές της,έμεινε στη φυσική του κατάσταση και παρθένο. Αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που επέτρεψαν περισσότερα από 300 είδη πουλιών που πρέπει να παρατηρηθούν σε διαφορετικές εποχές, λιμνοθάλασσες, λίμνες και άλλους υγροτόπους της περιοχής και στους γύρω λόφους, συμπεριλαμβανομένων 32 από τους 38 αρπακτικά γύπες στην Ευρώπη.

Ο Αετός του Bonelli, ο Μικραετός, ο Μαυρογύπας, ο Βασιλαετός, ο Κοντόδαχτυλος, η Ποντικοβαρβακίνα, ο Πέριγκινος, ο Κιρκινέζος, ο Γκόσαουκ, ο Σπουργίτης και οι Ξουλιαρόμυτες, Phalacrocorax pygmeus, ο Pelecanus crispus, ο Aythya nyroca, ο Haliaeetus albicilla, ο Aegypius monachus, η clanga Aquila και η Aquila heliaca, τα μέσα Gallinago (μετανάστευση), τα φλαμίνγκο και άλλα υδρόβια πουλιά είναι επίσης μέρος αυτού που συνθέτουν μερικά από τα πολλά είδη που μπορούν να βρεθούν και θαυμάζεται επίσης από τους παρατηρητές πουλιών που έρχονται από όλο τον κόσμο.

 

r n10


Ένας ατελείωτος συνδυασμός ορεινών τοπίων, συμπλεγμάτων υγροτόπων σπάνια ομορφιά,
υπέροχες παραλίες και πολυάριθμα νησιά.

 

Το Μεσολόγγι και η ιστορία του

r1    

Τον 13ο αιώνα, οι Δαλματοί πειρατές ήταν μερικοί από τους πρώτους αποίκους που είχαν εγκατασταθεί στις 3 νησιά, που αργότερα ενώθηκαν.

Η πόλη του Μεσολογγίου πήρε το όνομά της από την ιταλική φράση «messo langhi» που σημαίνει «ανάμεσα τις λίμνες».

Το Μεσολόγγι αναφέρεται για πρώτη φορά σε γραπτές πηγές τον 16ο αιώνα. Το 1700 ήταν υπό Ενετοκρατία και μετά υπό Τουρκοκρατία. Στην εξέγερση του 1770 (Ορλωφικά) που πήρε μέρος το Μεσολόγγι, λεηλάτησαν και καταστράφηκε . Μετά το 1774 αναδιαρθρώθηκε ως εμπορικό και ναυτικό φυσικό οχυρό που προστάτευε τους ανθρώπους του από κάθε εισβολή ήταν πάντα η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου, αφού τα βαλτώδη εδάφη και τα έλη δεν επιτρέπουν εύκολη πρόσβαση.

Η πόλη του Μεσολογγίου, καταφύγιο πειρατών και ψαροχώρι, σταδιακά έγινε σημαντικό εμπορικό λιμάνι με σημαντικά ναυπηγεία.

 

 

r3  r2  r4

r5  r9  r6

r11  r12  r13


Η ιστορική μνήμη ταύτισε το Μεσολόγγι με την εξέγερση του ελληνικού λαού το 1821 για την ελευθερία από την τουρκική σκλαβιά, και συνδέθηκε στενά με μια από τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας, την η ηρωική «Έξοδος των Ελεύθερων Πολιορκημένων», που ήταν το παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα των λαών για ελευθερία.

Για εκείνη την προσφορά στον αγώνα για την ελευθερία, το Μεσολόγγι έχει ανακηρυχθεί ως «Ιερά Πόλη της Ελλάδος» η μοναδική ιερή πόλη στον κόσμο, όχι για θρησκευτικούς λόγους, αλλά χάρη στην αυτοθυσία των κατοίκων του βωμού της Ελευθερίας.

«Κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι δημότης Μεσολογγίου»,που διακρίνεται σε εγχάρακτη πέτρα στην ανατολική πύλη προς την πόλη.


Μεσολόγγι σήμερα

r_d8  

Εκτός από τις επιχειρήσεις που συναντάμε σε κάθε πόλη, το Μεσολόγγι είναι επίσης σημαντικό σημείο παραγωγής ψαριών και αλατιού.

Στην Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη, που στεγάζετε στο χώρο του πρώτου δημαρχείου της πόλης ,το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης ,όπου περιλαμβάνει αυθεντικές φορεσιές, ιστορικά χειρόγραφα και κειμίλια, καθώς και φημισμένους πίνακες από την εποχή της τουρκοκρατίας. Το Λαογραφικό Μουσείο της οικογενειακής κατοικίας του Τρικούπη , όπου περιλαμβάνει σπάνια χειρόγραφα της εποχής. Η κατοικία Κωστή Παλαμά και η Βαλβέιος βιβλιοθήκη. Το φημισμένο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ», και το ξεχωριστό Αρχαιολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας «Ξενοκράτειο» που φιλοξενεί όλους τους θαυμαστούς θησαυρούς του νομού μας . Το τόσο ξεχωριστό Μουσείο «Άλατος» όπου ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει το δρόμο του Αλατιού. Οι μοναδικοί οικισμοί «Πελάδες» και τα εντυπωσιακά μαγικά ηλιοβασιλέματα που θα βρείτε στο Μεσολόγγι.

 

 

 

r d6  r d4  r d7

r d2  r d5  r d3

Το Μεσολόγγι είναι επίσης διάσημο για το αυγοτάραχο, το χέλι ,τα πετάλια ψητά, παστά ψάρια, και την ποιότητα του αλατιού.

 

r d1

 

Μεσολόγγι, ένας μοναδικός τόπος με τον δικό του τρόπο.

 

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

espa.jpg 

 

Certifications

tuv-logo.jpg          iris.JPG

 

 

Πολιτική Συστήματος Διαχείρισης

Socrates Organic Village Agrillia

Είμαστε το Socrates Organic Village Αγριλιά! Εάν λαχταράς  για ένα διάλειμμα από το χάος των πόλεων, τότε έλα να μας επισκεφτείς. Ανακάλυψε τις άγνωστες ομορφιές της Δυτικής Ελλάδας, ανακάλυψε τον τελευταίο παράδεισο της Ευρώπης.

Συνδεθείτε μαζί μας και μείνετε ενήμεροι:


 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για γενικές πληροφορίες σχετικά με διαθεσιμότητα δωματίων και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα:
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  +30 26310 50123 
Mobile: +30 697 867 6171 

Άφιξη από: 3μμ
Αναχώρηση εώς: 11.00πμ

Η ρεσεψιόν είναι ανοιχτή από τις 08.00 έως 20.00
Για αφίξεις εκτός των ωρών, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. 

                                                                   


  Αγριλιά, Μεσολόγγι, 30200

GuestInn.jpg 28272_Digital_Promo_Assets_Circle_elGR_rebrand-01-481x481.png1766892.png social_media.pngecotourism_member_2019.png